Захарни фигурки ще се доставят на следващата седмица и ще се изработват най-малко 5 дни!

Моята количка

Общо
0 продукт продукта
0.00лв.
Продължи с пазаруването

Сладък мъх за горска торта

Сладък мъх за горска торта

Сладък горски мъх за приказна украса

Сладкият горски мъх е най-оригиналната украса за шоколадовото пънче, тортата мечта за всяка празнична трапеза. Декорацията с горски мъх допринася за автентичността на приказната атмосфера, която тази торта пресъздава. Горският мъх е подходящ и за коледните сладки или мъфини. Ето как да го приготвите, така че десертите ви да изглеждат оригинално и да радват вашето семейство и гости както с вкусови качества, така и с визия:

Продукти за сладък горски мъх
Необходими са ви глюкоза, която може да бъде заменена с мед, едно яйце и брашно. Може да добавите и вода, но ако не го направите ще имате по-големи шупли, което ще доближи визията на сладкия мъх до тази в природата. Не забравяйте и бакпулвер, за да бухне и добие мекотата на пандишпаненото тесто. За да го оцветите може да използвате хранителна боя, която е безвредна за консумация. Вариантите за цветовата гама започват от светло зелено и стигат до кафяво. Изборът е ваш и зависи от настроението и въображението.  

Как да го приготвите?
Няма по-лесно нещо от това. Първо хубаво разбийте с миксер яйцето с глюкозата или медът и захарта. За да може сместа да стане колкото е възможно по-лека и ефирна, пресейте предварително брашното. След това добавете към него бакпулвера и заедно ги прибавете към разбитата смес. Брашното се добавя бавно като се бърка с лопатка. След това, получената субстанция се разпределя в картонени чашки за еднократна употреба. Имайте предвид, че при печенето сместа ще се надигне, затова не слагайте повече от една трета от вместимостта на чашката. С посоченото количество продукти ще запълните четири картонени чашки. Това е. После печете!

 

 

Използвайте микровълнова фурна
Обърнете внимание, че сладкият горски мъх се получава само в микровълнова фурна. Готварската печка не е за препоръчване, защото в нея ще се загуби ефекта на мъх и цветът му ще се промени. Най-добре е микровълновата да бъде на около 900 вата, а продължителността на обработка да е 80 секунди. След като извадите опечения сладък горски мъх, обърнете чашките надолу с отвора върху чиния с ръб. Изчакайте да изстине. Можете да разрежете внимателно чашките и да извадите готовия мъх. Декорирайте по свое желание и с настроение! 

Вижте видео за лесно приготвяне ТУК - https://www.youtube.com/watch?v=JOgJLuYXsbE