Крем Шампанско
Направете лесно и без варене вкусен крем за десерт, за влагане в торта или друг сладкиш.
Основна рецепта:
Смесете 1 кг /суха смес/ с 2.5-3.0l студена вода за 3 минути с миксер на висока степен /може пожелание да добавите и 400 г растителна сметана/.
или
Водата може да се замени със студено мляко
*** За обикновена бисквитена торта може да ползвате половината количество - 500 г суха смес и 1л - 1.5 л студена вода или студено мляко. Имайте предвид, че при смесване е необходимо леко да разбъркате с миксера, преди да го включите.
съставки:
Захар, модифицирано нишесте Е1414, сладка суроватка на прах, растителна мазнина /кокосови ядки/, кокосова мазнина, нишесте, глюкозен сироп, обезмаслено мляко на прах, сгъстител: E 401 (натриев алгинат), E 407 (карагенан); Стабилизатор: Е 401, желиращи агенти Е 516, Е450, Е339 (Натриеви фосфати); Оцветител: бетакаротен Е160а, рибофлавин Е101 , консервант Е202, сол, аромат
Може да съдържа следи от яйца и зърнени култури, съдържащи глутен.
----------------